Zdravé jídlo? Češi si ho připravují doma

Přidáno 19.7.2022

Kategorie: Gastronomie

Knedlík se zelím a vepřové, svíčková omáčka, guláš. Když jdou Češi do restaurace na oběd, volí tučnější jídla mnohem častěji než lidé v dalších evropských zemích. Potvrzují to čerstvá data z velkého srovnávacího průzkumu o stravovacích návycích FOOD, který iniciovala Evropská unie a který se uskutečnil celkem v jedenácti evropských zemích. Hlavním důvodem je...

Zdroj: Svět H&G

Praha opět mezi TOP 10 kongresovými destinacemi světa

Přidáno 19.7.2022

Kategorie: Hotelnictví

Přestože byl kongresový průmysl v posledních dvou letech jedním z nejvíce postižených oborů pandemií COVID-19, Praha si i díky inovativnímu přístupu zvládla udržet svou mezinárodní pozici v TOP 10 kongresových destinacích světa. Zařadila se tak po bok dalších destinací jako například Vídeň, Lisabon, Singapur či Soul, které se též v mezinárodním porovnání zvl...

Zdroj: Svět H&G

Bidfood otevřel v Kralupech novou balírnu ryb za 400 mil. korun

Přidáno 19.7.2022

Kategorie: Gastronomie

Největší zpracovatel čerstvých, chlazených a hluboce zmrazených ryb v Česku  otevřel nový provoz v Kralupech nad Vltavou. Nová balírna včetně nových strojů a technologií stála 400 milionů korun a měsíčně zde bude Bidfood zpracovávat na 300 tun ryb. Objekt stojí na místě původní budovy, kterou v listopadu 2020 kompletně zničil požár. Škoda na objektu z roku...

Zdroj: Svět H&G

Jmenování nové ředitelky hotelu Hilton Prague Old Town

Přidáno 19.7.2022

Kategorie: Osobnosti

V hotelu Hilton Prague Old Town proběhla významná personální změna. Do funkce generální ředitelky byla jmenována paní Tanyia Podgoretska. Od roku 2018 působila v Praze jako komerční ředitelka hotelů Hilton Prague a Hilton Prague Old Town. „Jsem nadšená, že se mohu připojit k tak různorodému a profesionálnímu týmu. Udělám vše, co bude v mých silách, abych udr...

Zdroj: Svět H&G

Jak se restaurace nebo cukrárny mohou stát Czech Specials?

Přidáno 19.7.2022

Kategorie: Gastronomie

Czech Specials. Tak se jmenuje certifikát, který nejlepším tuzemským restauracím a cukrárnám uděluje Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Jedním z hlavních kritérií je vaření a příprava jídel podle tradičních i moderních receptů české kuchyně. Seznam certifikovaných podniků je k dispozici...

Zdroj: Svět H&G

  • Pozvánka na veletrh Top gastro&hotel

    Přidáno 13.2.2019

    Zveme vás tímto na veletrhy Top gastro&hotel a Holiday World, které proběhnou od 21.-24.2.2019 na Výstavišti Praha v Holešovicích. Naše redakce má stánek č.: LK88. Těšíme se na shledání!

  • Moderní jídelna - nový titul!

    Přidáno 16.8.2018

    V roce 2018 jsme do našeho portfolia zařadili nový titul Moderní jídelna, jehož cílovou skupinou jsou velkovývařovny typu: jídelny ve školách, školkách, domovech seniorů a firmy zajišťující firmní stravování. Bude vycházet 2x ročně - vždy před začátkem školního roku. Máte-li zájem o spolupráci, kontaktujte naši redakci.

  • Nový web 1prg.cz

    Přidáno 16.8.2018

    V září 2018 jsme nasadili nový firemní web www.1prg.cz, který efektivně prezentuje naše tituly Svět H&G, Svět HORECA, Svět BARMANŮ, MODERNÍ JÍDELNA, Svět 55plus. Navíc je i zpravodajsky! Shromažďuje aktuality z našich webů www.svethg.cz a www.svetobchodu.cz. Nově jsme zde připravili i rubriku: Aktuality z vydavatelství. Věřímě, že tato změna bude přín...

  • Svěží grafika pro Svět H&G

    Přidáno 4.7.2018

    Zhruba po dvou letech jsme pozměnili vzhled našeho stěžejního magazínu Svět H&G, který je cílen na hoteliéry, management a provoz restaurací, kaváren a barů. Inspirací nám bylo luxusní prostředí hotelů. Došlo k odlehčení a posunutí k eleganci. Zaměřili jsme se také na obsah, kdy dochází k užší spolupráci s odborníky a našimi čtenáři.